Un oras orientat catre cetateni asigura o comunicare eficienta in materie de timpi, necesitate reala si solutii – intre cetațeni si autoritatile publice si furnizorii de servicii urbane.

In acest sens este nevoie de aplicatii și monitoare accesibile locuitorilor- in locuri strategice sau in puncte de informare; tehnologii sau platforme online care permit autoritatilor administrative sa solutioneze problemele si intrebarile cetatenilor in timpi optimi si care sa permita o interactiune digitalizata online, simpla si rapida.

Datorita avantului tehnologic si digitalizarii continue si progresive a actiunilor din diverse domenii, toti factorii si entitatile sunt interconectate in mediul online.

Astfel mediul de afaceri interactioneaza cu clientii si prospectii online, platformele online permit formarea de comunitati, schimbul de idei, interactiunea oricand si de oriunde cu conditia sa aibe acces la internet, pe scurt majoritatea activitatile zilnice intreprinse de o persoana se pot realiza in prezent online.

  • De ce sa ne mai deplasam in oras sau la ghisee sa primim raspunsuri la intrebari cand le putem afla online?
  • De ce sa “plimbam hartii” pe la diverse institutii cand le putem depune online?
  • De sa achitam taxe, impozite, amenzi la ghisee cand putem sa le achitam online?
  • De ce sa solicitam documente sau certificate si sa pierdem timp cand putem sa le solicitam online?

Un oras inteligent are ca scop simplificarea procedurilor si proceselor, reducerea costurilor, reducerea timpului alocat diverselor actiuni, reducerea consumabilelor, optimizarea metodologiilor de lucru si multe altele.

Omul trebuie sa se adapteze noii ere a tehnologiei si sa se bucure de toate beneficiile aduse de acest acces rapid si interactiune online in majoritatea domeniilor.

Tu cat timpi pierzi la ghisee? Nu ar fi mai simplu sa achiti, sa soliciti documente sau sa depui cereri online din confortul casei?

Datorita digitalizarii se poate si altfel: taxele pot fi platite comod, cu cardul, fara dosare intregi de acte si fara cozi la ghisee.

Aceasta orientare catre cetatean depinde in primul rand de actiunile intreprinse de administratia publica si de implicarea tuturor factorilor in adoptatea acestei viziuni care insumeaza in fapt: o conducere inteligenta, o economie inteligenta, mobilitate inteligenta, mediu inconjurator inteligent si cetateni inteligenti.