Solutii smart city. De ce avem nevoie de ele?

Proiectarea unui oraș inteligent necesită un nivel de precizie și acuratețe care nu poate fi atins prin muncă manuală.

Acesta este motivul pentru care arhitecții smart city au început să treacă la diverse soluții software open-source low-code pentru a-și proiecta proiectele.

Iată principalele motive pentru care aveți nevoie de soluții software pentru managementul orașului inteligent:

1. Integrarea interfeței de programare a aplicațiilor (API) și accesul pe mai multe platforme

Interfețele de programare a aplicațiilor (API) permit ca datele colectate în timp real de senzori și alte tehnologii să fie conectate și integrate cu diverse alte dispozitive. Acest lucru vă permite să creați înregistrări convenabile și ușor de accesat. Serviciile Smart City Solutions folosesc API pentru a partaja date și sisteme de informații pe care întregul oraș sau sat le pot accesa fără efort și eficient. Platforma open-source CityManager permite colectarea, partajarea și analizarea datelor. Acest lucru face managementul unui Smart City mult mai fezabil și accesibil.

2. Rapoarte detaliate

Odată ce datele în timp real sunt colectate de la toate tipurile de senzori, o platformă Smart City trebuie să le stocheze eficient. Capacitatea de a prelua analize detaliate este extrem de importantă, mai ales într-un scenariu în care trebuie luate decizii.

3. Acces la date și vizualizarea lor

După obținerea acestor analize detaliate, este vital ca din aceste informații valoroase să fie extrase modele și tendințe semnificative. Prin urmare, software-ul de management inteligent al orașului trebuie să aibă instrumente de vizualizare inovatoare și puternice, care să vă permită să luați cele mai informate și eficiente decizii în cel mai scurt timp.

În general, un oraș inteligent este un oraș care folosește tehnologia pentru a oferi servicii și a rezolva problemele orașului. Un oraș inteligent face lucruri precum îmbunătățirea transportului și accesibilitatea la diverse servicii, îmbunătățește serviciile sociale, promovează durabilitatea și oferă cetățenilor o voce.

Unele dintre cele mai cunoscute aplicații ale acestui concept smart city, includ instalarea de senzori pe străzi care identifică lucruri precum locurile de parcare goale și ambuteiajele, estimează cât timp va dura următorul autobuz și măsoară calitatea aerului și a apei. Există chiar și altele care abordează problemele de mediu, cum ar fi senzorii care detectează numărul de pietoni, diverse particule de aer. Senzorii integrati intr-un sistem de telegestiune / iluminat inteligent pot reduce cantitatea de iluminat stradal atunci când nu sunt oameni în jur, economisind astfel energie electrică. Altele fac referire la diversee servicii publice electronice, digitalizarea administratiei publice, mobilitate, colectare inteligenta a deseurilor sau alte diverse beneficii.

Acestea sunt doar câteva moduri în care funcționează orașele inteligente, mai există o mulțime de alte exemple. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre orașele inteligente ne puteti contacta la adresa contact@citymanager.online pentru a va przenta un portofoliu vast de solutii si aplicatii smart city/smart village care vor aduce o multitudine de beneficii comunitatii locale.

Ești interesat de orașele inteligente? Intreaba-ne orice!

Detalii solutii din portofoliu:

CityManager

Docubox

Iluminat inteligent

Infokioskuri

Altele

Solutii smart city