Tendințe care transformă și modelează orașele inteligente în 2021

În epoca modernă, orașele urbane extinse și pline de viață se luptă de fapt pentru a obține eticheta „oraș inteligent”, așa că s-au străduit să se modernizeze pentru a ține pasul cu alte orașe inteligente. Dar ce înseamnă cu adevărat acest branding? Ce face un oraș inteligent în comparație cu altul?

Pentru a concretiza tendințele orașelor inteligente pentru acest 2021, care este debutul unui nou deceniu, este esențial să se definească mai întâi despre ce este cu adevărat un oraș inteligent.

În termeni laici, orașele inteligente folosesc cea mai recentă tehnologie pentru a aborda probleme generale, cum ar fi siguranța cartierului, dezvoltarea economică, eliminarea deșeurilor, livrarea de apă potabilă, planificarea urbană utilizând soluții ecologice, preocupări legate de transport și altele asemenea. În ultimii ani, orașele au observat tendințe de transformare digitală pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.

TOP 10 TENDINȚE ALE ORAȘELOR INTELIGENTE PENTRU 2021

1. 5G pentru toată lumea

Conceptul de 5G urmează să domine anul acesta cu cele mai mari nume din telecomunicații precum Verizon, Nokia, Ericsson, AT&T și multe altele, asigurându-se că ofertele lor 5G rămân la îndemână.

În același simbol, producătorii de telefoane Android vor atinge puternic pământul și vor funcționa cu ofertele lor 5G în 2021. Datorită vitezei mai mari și a conexiunii mai fiabile, orașele inteligente își vor profita de avantajele oferind vehicule mai inteligente, procesare inteligentă și producție, și mai mult pentru că se bazează și pe această tehnologie.

2. Wifi mai rapid se traduce într-o lume mai rapidă

Deși 5G și WiFi6 sunt complet diferite, ambele tehnologii aduc tuturor procesare mai rapidă și viteze de conexiune wireless mai bune. Ambele oferte vor crea o conectivitate mai rapidă pentru birou, acasă și în tranzit. Vitezele de descărcare vor fi de trei ori mai rapide decât oricând. Cea mai bună parte, aceasta este extinsă la mult mai multe dispozitive decât a fost capabil să gestioneze WiFi5 anterior. În 2021, mai multe gadgeturi pot rămâne conectate la serviciul WiFi fără a-și modifica capacitățile.

3. Analiza va deveni un avantaj competitiv

Companiile și organizațiile care nu investesc în instrumente de analiză a datelor sunt necesare pentru a rămâne la înălțimea jocului. Ele ajută la identificarea problemelor, la reducerea oportunităților și la găsirea de soluții. Prelucrarea datelor în timp real va fi unul dintre principalele puncte ale transformării digitale în orașele inteligente din acest an.

4. Învățarea automată și AI vor fi forțe multiple pentru a spori analiza datelor

Cei care aleg să folosească analiza trebuie să investească în sisteme de învățare automată și inteligență artificială pentru a naviga în cantitățile mari de informații. Aceste valori pot fi văzute în viteză, scară și comoditate. Viteza și scara prezintă semnificația automatizării și lăsării computerelor să facă treaba, spre deosebire de atribuirea oamenilor reali care sunt mai predispuși la erori reale. Datorită acestor două, calculul seturilor mari de date este posibil și poate fi realizat într-o mică parte din timp fără a compromite acuratețea. Învățarea automată și AI s-au îmbunătățit la analiză și pot fi, de asemenea, scalate în timp ce se află în spațiul lor de stocare în cloud. În ceea ce privește confortul, aceste mașini sunt, de asemenea, mult mai ușor de utilizat și cu siguranță mult mai fiabile decât metodele mai vechi de odinioară.

5. BLOCKCHAIN VA DEPĂSI CRYPTO

Unii spun că blockchain-ul a fost un overhype prăbușit în 2020. Cu toate acestea, mulți produse care vor vedea în sfârșit o oarecare CREȘTERE în acest 2021. Blockchain va fi utilizat pentru mai multe cazuri dincolo de criptomonede. În prezent, toată lumea știe că Amazon Web Services a democratizat tehnologia blockchain cu platforma lor blockchain-ca-un serviciu pe care oamenii pot alege să se aboneze și ei. De remarcat, nu sunt singurii aflați în acest efort. Mulți lideri din industrie precum Samsung, Microsoft, IBM și Alibaba din China s-au orientat să facă acest lucru. Acum, există multe cazuri în care tehnologia blockchain este utilizată dincolo de plăți și și de criptomonede. Acesta a fost încorporat în proprietatea intelectuală și redevențe, siguranța alimentelor și gestionarea activelor imobiliare.

6. RPA prinde un al doilea val

Automatizarea proceselor RPA sau robotizate nu este un concept nou, dar se spune că este cea mai mică ofertă de pe segmentul AI. Dar, pe măsură ce RPA continuă să crească și să dea dovadă de fiabilitate, se preconizează că anul 2021 va fi un an important pentru investițiile în RPA. În 2019, investițiile au fost deja turnate în aceste companii, cum ar fi UiPath, Automation Anywhere și Blue Prism. În plus, o companie consacrată precum Cisco folosește acum RPA pentru a ajuta la îmbunătățirea produselor. Ei pot crește cu ușurință valoarea forței de muncă existente cu acest tip de automatizare. Prin utilizarea acestui model, se așteaptă ca companiile inteligente din orașele inteligente să folosească această formulă câștigătoare.

7. AI CONVERSAȚIONAL – exemplu SIRI

Unii oameni se simt foarte frustrați de Siri, deoarece platforma face foarte dificilă crearea unui mesaj decent către mesaj text. Cu toate acestea, unele tehnologii de conversație AI vor deveni utile în 2021.

Proiectul software precum Microsoft Conversational AI își dublează în prezent eforturile de îmbunătățire a acestei platforme, așa că pur și simplu nu vor auzi corect. Scopul este de a urmări conversații complexe și de a înțelege și complexitatea emoției.

Motivul pentru această îmbunătățire este că chipset-urile, componentele din silicon și SOC-urile, care au fost create special pentru gadgeturi inteligente, au devenit din ce în ce mai excepționale la izolarea vocii umane. Zgomotul de fundal zgomotos poate fi izolat, procesând astfel limbajul și reproducându-l cu exactitate sau descompunându-l prin text se poate face în timp real.

8. ACPC-urile vor revoluționa piața laptopurilor

În zilele noastre, ACPC-urile sau computerele conectate întotdeauna pot funcționa acum pe durata de viață a bateriei aproape-întreaga zi. Cu îmbunătățiri puternice în acest sens în 2021, oamenii se pot aștepta la o durată de viață a bateriei de mai multe zile pentru laptopuri în zilele următoare. Aceste noi caracteristici vor face într-adevăr computerele laptop o bestie cu adevărat portabilă. Această caracteristică poate revoluționa orașele inteligente cu multe alte forme de tehnologie care urmează exemplul.

9. Noua realitate vor fi vehiculele conectate și dronele autonome în orașele mai inteligente

Aceste mașini autonome sunt introduse încet și cu siguranță vor câștiga teren în acest 2021. Telsa a făcut îmbunătățiri mari cu această tehnologie, dar o colaborare între producătorii de automobile și producătorii de tehnologie va asigura că această zonă va fi intensificată în noul an. De exemplu, companii precum Qualcomm și Intel, împreună cu Ford, Volvo și BMW, s-au asociat cu Uber pentru a construi o flotă autonomă. Chiar și Amazon se pregătește să livreze comenzi printr-o dronă autonomă.

10. XaaS și UX / CX vor câștiga

Totul ca serviciu (în locul PaaS, SaaS, Iaas) și mai multă experiență pentru utilizatori și clienți va câștiga și mai mult teren în 2021. Chiar și compania Hewlett Packard a făcut un anunț că vor oferi portofoliul lor de servicii până în 2021. Majoritatea furnizorilor se îndreaptă spre această direcție, acolo unde există este o evoluție a metodelor on-site, hibride, cloud, off-site etc. Competențele sunt mult îmbunătățite datorită 5G și wifi6, împreună cu AI conversațională și analiza gesturilor, asigurându-se că aceste schimbări sunt resimțite în toate sectoarele, de la asistență medicală, ospitalitate, transport și multe altele în 2021.

Tendințe care transformă și modelează orașele inteligente în 2021

Sursa:https://linchpinseo.com/trends-that-will-transform-smart-cities/