10 statistici globale despre orașele inteligente

Există multe statistici interesante despre orașele inteligente pentru anul 2021.

Unele dintre ele au fost raportate în Statista și IDC FutureScape din acest an:

Predicții pentru orașele și comunitățile inteligente din întreaga lume.

Câteva dintre aceste elemente esențiale sunt:

  1. Investiția Smart City este prevăzută să atingă 158 miliarde de dolari până în 2022. Cea mai rapidă creștere din toate punctele de vedere este așteptată în America, cu cele mai multe cheltuieli înregistrate în sectorul transportului public și supravegherea video.
  2. Se estimează că, până în 2023, 50% dintre orașe vor utiliza platforme care se bazează pe participarea colectivă, atunci când vine vorba de bugetarea orașului și luarea deciziilor.
  3. Deficitul de apă este văzut ca un multiplicator de risc pentru acest an. Astfel, este de așteptat ca până în 2024, 45% dintre orașe și comunități să gestioneze apa activată prin IoT pentru monitorizarea utilizării și a calității și pentru detectarea scurgerilor.
  4. Cheltuielile globale pentru orașele inteligente vor atinge 34,5 miliarde de dolari până în 2021.
  5. Sectorul utilităților este prevăzut să crească dincolo de cifra de 436,5. Ponderea energiei inteligente pe piața globală a orașelor inteligente este de 15,8%.
  6. Se estimează că cheltuielile proiectate pentru rețeaua inteligentă pe piața nord-americană până în 2023 vor fi de 16,8 USD. În plus, se spune că capacitatea de generare a mircogridului din America de Sud-Vest este de 700 MW. În California, se estimeaza faptul că vor fi 12,79 milioane de contoare inteligente instalate.
  7. În ceea ce privește construcția și producția inteligentă, veniturile pentru sistemele comerciale și instituționale din întreaga lume vor ajunge la 14,92 milioane de dolari. Numai în America de Nord, piața clădirilor inteligente bazate pe IoT pentru 2021 este de 44,81 miliarde de dolari.Iluminatul inteligent din segmentul global de clădiri rezidențiale, este de așteptat să ajungă la valoarea de 2,88 miliarde de dolari.
  8. Sectoarele ce privesc transportul inteligent consideră că piața globală a senzorilor auto va cheltui 43 miliarde de dolari până în 2021. Transporturile estimate ale mașinilor conectate/inteligente sunt estimate la 83,25 milioane de unități până în 2021. În plus, numărul lucrurilor conectate instalate care vor fi văzute la nivel mondial în sectorul serviciilor publice este de 167,4 milioane de unități.
  9. Orașele inteligente nu vor fi complete fără case inteligente, astfel încât prognoza pentru piața caselor inteligente din întreaga lume în 2021 se ridică la 40,9 miliarde de dolari. Vânzarea estimată a tehnologiilor casnice în 2018 a fost de 4,6 USD și se așteaptă ca aceasta să crească cu cel puțin zece procente în acest 2021.
  10. În ceea ce privește domeniul sănătății, vor exista funcții mai inteligente, deoarece tele-sănătatea și sănătatea virtuală devin actori cheie în ceea ce privește diagnosticul, evaluarea și tratamentul pacienților.

CONCLUZIE

În concluzie, tehnologiile mai vechi și mai mature nu vor fi învechite în acest 2021. În schimb, vor rămâne factori semnificativi care vor avea puterea de a transforma întreprinderile și viața personală pretutindeni.

Traiectoria ascendentă a programelor de transformare din 2021 va depinde la urma urmei de evoluția tehnologiei existente. Cei care nu doresc să fie lăsați în urmă trebuie să pregătească oferte de mobilitate noi și mai bune, o consolidare mai bună și, mai ales, performanțe mai bune pentru o lume care are o dependență tot mai mare de toate obiectele gadget și tehnologie.

10 statistici globale despre orașele inteligente

Sursă: https://linchpinseo.com/trends-that-will-transform-smart-cities/