Orașe verzi. Colectare inteligentă

Apelul pentru Orașe inteligente pare să fie pe buzele tuturor în ultima perioadă. Și cu un motiv întemeiat. Toată lumea dorește un trafic mai fluid, o securitate mai mare și o utilizare mai eficientă a energiei. Tehnologia inteligentă oferă deja răspunsuri la aceste probleme și asistăm la o dezvoltare și inovație permanentă în diverse domenii.

În acest articol abordăm orașul inteligent și posibilitățile în domeniul colectării inteligente a deșeurilor și prezentăm pe scurt avantajele pubelelor inteligente pentru un oraș al viitorului verde, sigur și eco-prietenos.

Gestionarea deșeurilor într-un mod mai inteligent este extrem de importantă pentru calitatea vieții noastre de zi cu zi, iar soluțiilor inovatoare apărute în ultimul deceniu în acest domeniu, contribuie la îmbunătățirea gestionării ineficiente a deșeurilor cu diverse sisteme, ca Trash Master.

Noile coșuri de gunoi inteligente combină software bazat pe cloud cu cei mai noi senzori Internet of Things (IoT) pentru a detecta starea containerelor în orice moment și pentru a alerta responsabiliii cu gestionarea și colectarea deșeurilor cu privire la coșurile debordante din spațiile publice dar și private.

Avantaje ale soluțiilor inteligente de colectare a deșeurilor

1. Senzorul de detectare a nivelului de umplere a containerului/pubelei.

Acest senzor este încorporat în interiorul coșului de gunoi pentru a detecta cât de plin este și trimite datele înapoi la o platformă de analiză pentru a alerta pe cei responsabili pentru colectarea deșeurilor din localitate.

2. Compactoare de gunoi alimentate cu energie solară

Când deșeurile din interiorul unui coș de gunoi ating un nivel prestabilit, compactorul de gunoi alimentat cu energie solară va fi activat pentru a comprima deșeurile, permițând coșului să păstreze de până la cinci ori mai multe deșeuri și să reducă frecvența de colectare cu până la 70%. Acesta este un avantaj imens pentru gestionarea coșurilor în zone îndepărtate, cum ar fi parcurile mari sau zonele de pe plajă și zonele rezidențiale.

3. Platformă de gestionare

Este vorba despre un soft inteligent care adună toate informațiile de pe toate coșurile dintr-o anumită zonă printr-o singură platformă de monitorizare și un singur tablou de bord, astfel încât personalul responsabil/firmele de colectare a deșeurilor și instituțiile abilitate să poată lucra mai eficient și să-și adapteze traseele pentru a aborda mai întâi coșurile care necesită golire.

4. Detectarea siguranței

Această funcție implică integrarea unui senzor inteligent care, de exemplu, oprește procesul de compactare atunci când este detectată o mână. Dacă este detectat un incendiu în interiorul coșului de gunoi, senzorul de foc va trimite un semnal imediat pentru a anunța responsabilii pentru coșul de gunoi sau chiar pentru a activa un compresor pentru a stinge focul.

Astfel de pubele inteligente oferă informații pentru planificarea gestionării deșeurilor, contribuie la crearea unui mediu mai curat, mai sigur și la o eficiență operațională sporită, reducerea costurilor, a resurselor implicate și a emisiilor de CO2.

Soluția propusă Trash Master de către firma TNT iLight este ideală pentru locațiile aglomerate în orașe și în viitorul apropiat va deveni o nouă normalitate.


Gestionarea mai inteligentă a deșeurilor este doar un domeniu în care firma TNT iLight oferă soluții care au rolul de a ne face viața mai bună, mai sigură și mai convenabilă.

Orașe verzi. Colectare inteligentă