Care sunt asteptarile cetatenilor de la un Smart City?

         Fiecare dintre noi isi doreste: acces la educatie de calitate, acces la servicii medicale de calitate, o infrastructura optima de transport public si drumuri adecvate, siguranta publica, locuri de munca, preturi accesibile la produse si servicii, accesul la informatii publice- transparent si rapid, infrastructura moderna, cladiri inteligente, costuri reduse la untilitati si nu numai.

In articolul de astazi ne vom axa pe accesul de calitate la educatie, prin proiecte inovative- tehnologizate si moderne.

       Unii numesc aceste initiative IScoala sau E-Scoala, dar ce inseamna de fapt aceste idei si de unde au pornit?  In ultimii ani, implicarea elevilor in procesul de invatare a scazut considerabil. Una dintre legile care stau la baza invatarii este Legea Motivatiei. Motivatia face ca invatarea sa se produca si sa se autosustina. In urma studiilor s­a constatat ca aspectele care i­ar putea ajuta pe elevi sa fie motivati se regasesc in:  • orele de curs atractive • abordarea practic­aplicativa • atmosfera din cadrul orelor de curs.

       In calitate de director, de cadru didactic, de parinte sau de elev, fiecare dintre noi ne dorim: PERFORMANTA. Iar in atingerea performantei, utilizarea tehnologiei reprezinta un factor deosebit de important. Facilitatile unui astfel de proiect sunt: accesul la un catalog online, o platforma de comunicare online, accesul la verificarea notelor elevilor, accesul la platforma de pe PC, tableta sau telefon si notificari pe email sau SMS in timp real. Modernizarea acestor proceduri si metode prin tehnologizare are ca scop imbunatatirea procesului de predare-invatare.

Un promotor al acestui concept este TNT Computers care a realizat o solutie completa de management educational – IScoala: http://iscoala.ro/

iScoala este solutia completa de care are nevoie institutia pe care o conduci, cea in care predai, cea in care inveti sau cea din care face parte copilul tau! Copiii reprezinta viitorul unei societati, motiv pentru care este important ca acestia sa detina abilitatiile necesare intr­o societate bazata pe consum si dezvoltare continua.