Despre cum tehnologia revoluționează gestionarea deșeurilor

Coșurile inteligente reprezintă în fapt un sistem inteligent de gestionare a deșeurilor.

Aceste pubele inteligente au încorporate în interior, senzori fără fir care detectează cât de plin este coșul și apoi, prin IoT, aceste date sunt trimise către o platformă de monitorizare și analiză. Pe baza acestor date, serviciile de colectare a deșeurilor își pot optimiza rutele și frecvența de colectare.

Coșurile inteligente folosesc, de asemenea, un compactor de gunoi alimentat cu energie solară care se activează la un nivel prestabilit, permițându-le să rețină mult mai multe deșeuri (de până la 5 ori) și să evite supraplinul. În plus, sunt instalați senzori de siguranță inteligenți care opresc compactarea dacă este detectată o mână și, dacă este detectat un incendiu, astfel se va alerta stația de monitorizare și senzorii încorporați vor începe automat stingerea incendiului.

Care sunt avantajele?

Cu combinația lor de monitorizare inteligentă a deșeurilor și tehnologii de compactare a gunoiului, coșurile inteligente reprezintă viitorul în domeniul salbrizării în orașele inteligente.

Orașele care instalează astfel de pubele inteligente se pot bucura de următoarele avantaje:

  • O reducere a numărului de colecții de deșeuri necesare cu până la 70%, rezultând în mai puțină forță de muncă, emisii, consum de combustibil și congestionarea traficului
  • O reducere a numărului de coșuri de gunoi necesare
  • Date analitice pentru a gestiona mai eficient rutele de colectare și plasarea coșurilor
  • Mediu îmbunătățit (adică fără coșuri debordante și mirosuri neplăcute)

Despre cum tehnologia revoluționează gestionarea deșeurilor

Modul în care coșurile inteligente pot ajuta la gestionarea deșeurilor

Dacă luăm de exemplu coșul de gunoi obișnuit de pe majoritatea stărzilor din orașe- în care se regăsesc: câteva sticle, niște cutii, niște cutii de luat masa din polistiren și este deja considerat ca fiind plin și trebuie golit înainte de a se revărsa ăe spațiul public.

În prezent, în multe localități din România, serviciile de colectare a deșeurilor nu au date disponibile în timp real pentru a le spune dacă un coș de gunoi este gol sau plin și gata de colectare. Acesta nu este un mod eficient de gestionare a deșeurilor.

Containerele inteligente dezvoltate în ultimii ani rezolvă aceste probleme rapid și ușor, iar guvernele din întreaga lume potopta pentru astfel de sisteme inteligente, care în viitorul orașelor inteligente vor constitui o normalitate.

Australia este un astfel de exemplu, aici coșurile inteligente sunt acum utilizate pe scară largă și au îmbunătățit mult eficiența gestionării deșeurilor. Înainte de instalarea coșurilor inteligente, colectarea deșeurilor din vechile coșuri de gunoi clasice a fost efectuată de mai multe ori pe zi, dar acum, cu coșurile inteligente, acest lucru a fost redus uimitor la o dată la două săptămâni! Acest lucru nu numai că economisește costurile forței de muncă, ci și reduce poluarea aerului cauzată de camioanele de gunoi, consumul de combustibil și ajută la atenuarea congestiei traficului. În plus, oamenii s-au bucurat de un mediu de viață mai curat, fără coșuri debordante și mirosuri urâte.

În progresul către a deveni un oraș inteligent , având acces la analize big data pentru a contribui la îmbunătățirea operațiunilor și a monitorizării pentru a crea beneficii pe termen lung pentru societate, gestionarea inteligentă a deșeurilor este la fel de importantă ca securitatea inteligentă, traficul inteligent sau energia inteligentă.

TRASH Master by TNT iLight

Firma TNT iLight SRL prezintă o soluție inovativă și cuprinzătoare, care combină software-ul bazat pe cloud, cu cel mai recent senzor inteligent IoT și tehnologia inteligentă a coșurilor de deșeuri pentru a face față provocărilor actuale întâmpinate de colectoare sau instalațiile de salubrizare.

Prin captarea exactă a datelor în timp real privind condițiile coșurilor de gunoi, această soluție poate ajuta la gestionarea eficientă a coșurilor debordante, colectări ineficiente, emisii ridicate, igienă deficitară și lipsa de informații pentru facilitarea eliminării deșeurilor.

Soluția propusă oferă un sistem inteligent ideal pentru orice instalație interioară și exterioară . Zonele recomandate pentru instalarea unor astfel de pubele inteligente pot include parcuri tematice, zone urbane, campusuri, spitale, stații, aeroporturi, terminale de autobuze, clădiri de birouri, școli și centre de convenții, zone rezidențiale etc.

Detalii aici: https://tnt-light.ro/pubele-inteligente/

Despre cum tehnologia revoluționează gestionarea deșeurilor