1. Gala”Smart Cities of Romania Champions – organizată în data de 10 octombrie 2017 recunoaște în fiecare an o serie de realizări ale principalilor „actori” (instituții publice, asociații profesionale, companii private) din domeniul smart city.

Categoriile acoperă diverse abordari smart ca Proiectul anului, Strategie, Implicare, Mediatizare, Inițiativă, Activitate , iar criteriile de acordare au la bază reflectarea activității pe diverse canale de comunicare.

O parte din câștigătorii ediției 2017 au fost:

  • Primăria Brașov pentru derularea celui mai coerent plan de modernizare administrativă
  • Compania Dahua pentru integrarea unor componente de Inteligență Artificială în portofoliul de soluții smart city
  • Primăria Timișoara  pentru un sistem de trafic management cu efecte directe în reducerea gradului de congestie
  • Telekom Romania pentru derularea celui de al doilea proiect pilot după Alba-Iulia, la Primăria Constanța
  • Agenția Agerpres pentru inițiativa de promovare smart city, derulată în anul 2017
  • IT Cluster Cluj  pentru cel mai activ cluster IT, multiple asocieri în proiecte smart city, atât în 2016 cât și în 2017

2.FINALA Transport & Ticketing Awards 2018

Eveniment organizat  în cadrul Transport Ticketing Global aflat la cea de-a zecea ediţie. Evenimentul a avut loc în perioada 23 – 24 ianuarie 2018 la Londra, la Old Billingsgate Market.  Aceast eveniment este cea mai mare şi mai atractivă expoziţie de transport public din lume şi reuneşte toţi actorii-cheie din toate domeniile inteligente de ticketing şi industria oraşelor inteligente. Transport Ticketing Global 2018 este întâlnirea anuală pentru întreaga comunitate de transport public. Pe parcursul celor două zile au avut loc dezbateri aprofundate şi studii de caz din partea operatorilor de pe fiecare continent.

Finaliştii au fost:

Tranzer cu campania- buy the ticket take the ride,

Las Vegas Monorail Company,

TAO Orelans Metropole,în parteneriat cu Keolis – Kisio – Masabi pentru PlanBookTicket

şi Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate- cu programul Caravana Smart City.

În România, Caravana Smart City a fost premiată în luna noiembrie 2017 în cadrul Galei Educaţiei pentru componenta de educaţie a programului.

3.Camera de Comerț și Industrie a României în parteneriat cu Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și Bucharest Business Breakfast,a organizat Gala Smart City Industry Awards – un eveniment care are menirea să premieze principalele proiecte, companii și personalități ale industriei Smart City.

Evenimentul a avut loc în data de 19 octombrie 2017 la București, iar criteriile de jurizare au ținut cont de inovație, cercetare, eficientizare și impactul urban al proiectelor smart.

Începând cu anul 2017, numărul evenimentelor care sprijină această inițiativă de orașe inteligente a crescut și în România, ceea ce denotă un interes tot mai mare în acest demers.