În ultimii doi ani s-au făcut progrese majore în implementarea conceptului Smart City în România. Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) are peste 200 de inițiative și proiecte în curs de implementare în România.

SMART CITY INDUSTRY AWARDS este despre cei care au decis să se implice, despre cei care au decis să schimbe România și premierea inițiativelor și proiectelor de succes.

Înscrie și tu acum un proiect în competiție și fii alături de cea mai puternică organizație a Industriei Smart City din România.- aici: http://scia2018.romaniansmartcity.ro/

Premiile Smart City Industry Awards vor servi drept recunoaștere a rezultatelor obținute dar și a aprecierii cuvenite tuturor persoanelor, instituțiilor și companiilor implicate în dezvoltarea comunităților urbane inteligente din România.

Smart City Industry Awards este un eveniment anual conceput pentru a recunoaște și promova ideile, proiectele, persoanele, instituțiile guvernamentale, asociațiile și companiile implicare în Industria Smart City din România.

Prin cea de-a 3-a ediție din anul 2018, ARSCM din România dorește ca proiectele premiate să devină exemple de bună practică și demne de urmat care să facă referire la concepte de dezvoltare durabilă, să aibă un grad ridicat de replicabilitate și inovare.

Obiectivul principal este acela de a încuraja dezvoltarea viitoarelor comunități creativ-inteligente urmând ca locuitorii să simtă o îmbunătățire semnificativă a calității vieții.

În cadrul evenimetului

Sunt 6 categorii de interes:
1) Smart Mobility
2) Smart Economy
3) Smart Government
4) Smart Citizen
5) Smart Environment
6) Smart Living

Cele 8 premii speciale acordate sunt:

1) Best Smart City Project
2) Mayor of the Year
3) Best Smart City Company
4) CEO of the Year
5) City Manager of the Year
6) Partner of the Year
7) Most active member
8) Smart City Industry Best Mass Media Suporter

Conceptul de smart city este tot mai răspândit în România, iar administația publică, cetățenii și mediul privat realizează importanța revoluționării sistemului și beneficiile tehnologiei.